Acupunctuur is een eeuwenoude en nog steeds levende Chinese geneeswijze.
Een belangrijke hoeksteen van de acupunctuur zijn de meridianen. Dit zijn energiebanen die een uitgebreid netwerk vormen. Deze maken verbinding met organen en diepere inwendige structuren.

Tijdens een behandeling wordt er gebruik gemaakt van zeer dunne naaldjes die de energiebalans in de meridianen kunnen beïnvloeden. Hierdoor kan de disbalans van de levensenergie hersteld worden waardoor het lichaam weer in evenwicht raakt.
Voor de behandeling worden alleen die acupunctuurpunten gekozen die het meest geschikt zijn voor betreffende klacht(en).

De wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijst gepubliceerd van klachten, waarvan onderzocht is dat ze door middel van acupunctuur goed te genezen of in ieder geval te verbeteren zijn.

Alhoewel acupunctuur een op zichzelf staande therapie is, kan het ook complementair worden ingezet. Bijvoorbeeld in combinatie met fysiotherapie of reflexzonetherapie. Het genezingsproces wordt dan sneller in gang gezet waardoor men in kortere tijd weer beter kan functioneren.  Acupunctuur kan ook op psycho-emotioneel gebied een positieve en versterkende werking geven. Zo kan acupunctuur ondersteunen bij verandering van uw voedingspatroon op advies van de diëtist.
Dit alles kan onder een dak in LEEF! Therapeutisch Centrum Maastricht!