We krijgen met regelmaat vragen over de veiligheid en hygiëne van onze floatbaden. In de huidig realiteit waarbij ongerustheid over de algemene gezondheid toeneemt, willen we u informeren hoe we er voor zorgen dat u veilig gebruik kunt maken van onze faciliteiten waar u zich even kunt losmaken uit de dagelijkse drukte.

Water is een kostbaar goed en naast 1000 liter water bevatten onze floating baden ongeveer 450 kg magnesiumzout (Epsom salt).
Net als bij publieke zwembaden, gaan we zuinig en verantwoordelijk met water om en wordt het niet na ieder gebruik vervangen.

Hoe zorgen we dan dat het water schoon is en in goede conditie blijft?

1. Het water wordt dagelijks én na elke float sessie automatisch gereinigd. Tijdens deze reinigingsbeurt passeert de volledige waterinhoud enkele malen een fijn filter waarna het met een combinatie van ultra violet licht en ozon wordt behandeld.
Het filter is zo fijn dat zelfs het kleinste vuil deeltje wordt afgevangen.
De combinatie van UV en ozone is krachtiger dan Chloor en breekt 99.9 % van alle schadelijke vervuiling af zonder chemicaliën in het water achter te laten.

2. De Ph, het zoutgehalte en de juiste werking van het filtersysteem worden met regelmaat getest.

3. Na elk klant bezoek worden de contact-oppervlakten (lichtknoppen, deurknoppen en shampoo dispenser) schoongemaakt met een peroxide oplossing. Dit is een virusdodend middel.

4. De binnenzijde van de floatroom wordt meerdere keren per week schoongemaakt met peroxide en azijn. Hiermee krijgt biofilm op de wanden, boven het water oppervlak geen kans om te groeien.

5. Iedere klant wordt verzocht zowel voor als na het floaten te douchen. Vooraf om geen onnodig vuil in het float water te brengen, na het floaten om het zout van het lichaam af te spoelen.

6. Contact van het float water met mond, neus en ogen van de klant is zeer beperkt. Het gezicht is boven water en het Epsom zout smaakt zo bitter, dat je dat vaak in een keer leert.

7. Wanneer er onverhoopt olie (bijvoorbeeld afkomstig van verzorgingsproducten) in het water terecht komt worden absorberende sponzen en/of enzymen gebruikt om dit af te breken te verwijderen.

We hopen je hiermee inzicht te hebben gegeven en je weer met een gerust gevoel komt floaten.

Je kunt een floatsessie boeken van 60 minuten. Deze tijd is inclusief het douchen en aan- en uitkleden. Voor het optimale resultaat is het belangrijk, om ook na de floatsessie nog een tijdje te onspannen met een glaasje water of kop thee.

Je hoeft niets mee te nemen (ook geen badkleding). De floatruimte met douche staat geheel tot je beschikking, evenals het gebruik van handdoeken, shampoo, douchegel en oordopjes. Na het floaten kan je gebruik maken van de föhns, neem wel je eigen haarborstel mee.

Ja, je kan vooraf online reserveren. Je ziet daar de agenda van de twee floatbaden en welke tijden er nog open zijn. Wil je met 2 personen komen, kijk dan of er uren tegelijkertijd vrij zijn zodat je “samen”kunt floaten.

Floaten is een privé-aangelegenheid. De floatroom bevindt zich in een luxe ruimte, met een eigen douche. De floatruimte met douche staat geheel tot je beschikking en is afsluitbaar. Je hoeft daarom geen badkleding te dragen.

Je kunt zonder problemen dagelijks floaten.  Floaten heeft een positief, ontspannend effect, dat meer dan een dag aanhoudt.

Er gebeurt niets als je in slaap valt. Het lichaam blijft drijven door de hoeveelheid zout in het water en is afgesloten voor prikkels. De hersenen ontvangen alleen een signaal om te draaien zodra ze een prikkel krijgen dat de doorbloeding in je lichaam ergens niet optimaal is door beknelling. Tijdens floaten gebeurt dit niet omdat de druk op je lichaam weg valt door de gewichtloosheid. Je slaapt gewoon door, totdat je een seintje krijgt dat de floatsessie voorbij is.

Nee, het water in de cabine wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden. Dit is 35,5˚C. Zodra je uit het bad stapt kan het even fris aanvoelen, gezien de temperatuur in de badkamer lager is dan in de floatcabine. Neem een lekker warme douche (of zelfs nog even koud afdouchen) voor een extra goede ontspanning!

Nee, door toevoeging van magnesium zout, blijft de huid gewoon glad. De huid zal eerder zachter aanvoelen als voorheen. De PH waarde wat het badwater ligt rond de 7, wat de zuurgraad van de huid respecteert.

Na iedere floatsessie wordt het water automatisch gedurende 15 minuten langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Het water wordt langs een speciale filter, een uv-lamp en een systeem met ozon geleid. Daarnaast wordt het water regelmatig getest. We houden rekening met het milieu door ozon te gebruiken in plaats van waterstofperoxide voor het zuiveren van het water.

Nee, dit is niet mogelijk. Na iedere floatsessie wordt het water gefilterd en volledig gesteriliseerd. Het risico om een infectie op te lopen, is in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld in een zwembad, vele malen groter. Gedurende de nacht en als er niet gefloat wordt, dan wordt er om de 4 uur gefilterd.

Ja, dit is hetzelfde als in een zwembad. We gaan er vanuit dat je uit hygiënisch oogpunt een tampon gebruikt.

Jazeker!

Door de gewichtloosheid is het heerlijk om het gewicht van je buik even niet te voelen.  Dit doet vooral de extra belaste wervelkolom tijdens zwangerschap goed, ook door de extra doorbloeding van al je spieren.
Niet alleen het lichaam vindt herstel tijdens het floaten. Ook de gemoedstoestand vindt rust, doordat je hersenen ontprikkelt worden. Dit kan ook de relatie met je baby versterken. Tijdens het floaten word je je bewuster van je ongeboren baby. Jullie bevinden je beiden in dezelfde toestand; jouw baby in het vruchtwater en jij in het warme water van de floatroom.
Na de zwangerschap is het ook goed om te floaten. Na een grote inspanning van het lichaam kan floaten het lichaam weer helpen  te herstellen. Na de geboorte van je baby kan een slaaptekort optreden of deze is zelfs al ontstaan tijdens je zwangerschap. Om het slaaptekort toch enigszins bij te houden is floaten ook aan te raden: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap.

We maken gebruik van ruime floatrooms, waarin je gewoon rechtop kunt staan. Dit heeft voordelen ten opzichte van de meer claustrofobische floattanks. In de floatroom heb je zelf het beheer over de deur, het licht en het geluid. Als je de deur open zou willen zetten, dan kan dat. De kamer wordt constant geventileerd, waardoor er altijd voldoende zuurstof aanwezig is. De kans op een claustrofobisch gevoel is hierdoor heel klein.

Het is niet mogelijk om samen in één cabine te floaten. Dat zou de totale ontspanning in de weg staan en zodoende indruisen tegen het principe van floaten. Indien je samen wilt komen, kun je beiden op hetzelfde tijdstip een floatsessie boeken en na afloop ervaringen uitwisselen.

Ja, ook kinderen ouder dan 14 jaar mogen floaten. Zij ontvangen eerst een uitgebreide uitleg, voordat ze aan hun floatsessie beginnen.

Floaten is heel persoonlijk. De prikkels van zwaartekracht, licht en geluid worden weggenomen, waardoor je hersenen snel in een staat van ontspanning geraken.  Ontprikkeld raken in een wereld vol met prikkels is voor de ene persoon makkelijker dan voor de ander. Het kan dus best voorkomen dat je de eerste keer iets onrustig bent en dat je minder gemakkelijk kunt “afschakelen”. Naarmate je meerdere keren gefloat hebt, zul je merken dat je steeds beter kunt ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Ja dat is mogelijk! Geef een floatsessie cadeau of een cadeaubon voor een vrij te besteden bedrag vanaf €15,00.