Wat betekent psychologische behandeling?

Bij de psychologische behandeling zoekt de psycholoog, samen met de cliënt uit, wat maakt dat iemand nu in zijn leven (even) is vastgelopen. Samen wordt gekeken of bepaalde levensgebeurtenissen van invloed zijn op hetgeen je nu meemaakt. In de therapie wordt stilgestaan bij wat hetgeen je hebt meegemaakt nu voor je betekent en hoe dat voor de toekomst een rol in je leven kan gaan spelen. Vervolgens wordt bekeken hoe hetgeen je hebt meegemaakt, verweven kan worden in het leven, zodanig dat de cliënt er niet meer onder gebukt gaat. Doel is om een waardevol leven te gaan leven, ondanks hetgeen de cliënt heeft meegemaakt.

Acceptance and Commitment Therapy:

dit is een relatief nieuwe vorm van psychologische behandeling. De focus bij deze therapie is niet om het denken en voelen  te veranderen (want dat is bijna onmogelijk), maar om op een werkbare manier om te kunnen gaan met wat je denkt en voelt. Het doel hiervan is om ruimte te creëren om te gaan investeren in het leven zoals jij dat graag wil (ipv te blijven worstelen met die vervelende gedachtes en gevoelens). Deze vorm van therapie is wetenschappelijk goed onderzocht en heeft een duidelijke effectiviteit.

Mijn manier van behandelen:

Ik staat voor openheid in mijn behandelingen. Ik handel oordeelvrij. Mijn uitgangspunt is dat de cliënt expert is van zijn eigen leven. Ik als therapeut ga samen met de cliënt uitzoeken hoe we meer richting kunnen geven om het leven zoals de cliënt dat graag wil, ook daadwerkelijk te gaan leven. Mensen omschrijven mij als enthousiast, eerlijk en lief.

Voor meer informatie zie: www.hierbenik.care